Tuesday, November 23, 2010

The New Bedford High School - Schematic Design - Scheme 3

Scheme 3 is characterized by a large outdoor central space, 3 stories high and partially covered over with a roof. This space looks out over the surrounding natural landscape and can function as an outdoor gathering space or learning space during all seasons of the year. The south facing exposure will allow the space to be comfortable during winter months.
The academic portion of the plan has a flexible, collaborative learning commons on the first level using open space recovered from small group rooms, the library and classrooms capable of opening into one another or into the central space to create the most flexible learning environment possible within the programmatic building blocks.
The community portion of the school has the HRM community centre, school athletic facilities, technology spaces and laboratories integrated together on two levels. After hours, the community centre can easily take advantage of the adjacent school facilities and the opposite could be true for the school during daytime hours.

1 comment:

Anonymous said...

I like this scheme!